uri (placenta previa) ke bawah

salam ,ada x yg ada masalah uri kebawah?sy dah 31 week dr scan bgitau uri dekat bawah n minta refer pakar,ada peluang ke uri tu naik ke atas sebelum bersalin?

2 Các câu trả lời

sama kes mcm sy.. mula2 check di kk uri bwh n baby songsang. tnya dr kt kk ada pluang lgi ke uri nk naik sbb sy dh msuk mnggu 32 then dr ckp xde pluang. mmg rsau sgt time tu. pastu dr kk sruh refer pakar keesokannya. sy mntak tlong family buat solat hajat. then esoknye wktu jmpe dr pakar scan uri dh naik n baby duduk elok dh. sy harap sis pn uri dpt naik atas n lahir normal. bykkn brdoa n buat solat hajat.

Sy masa 20w uri dekat bawah. Next week checkup 28w nak g scan lagi. 31w uri dekat bawah tak kena admit ward?

4y trước

Uri boleh naik insyaallah, sy normal, alhamdulillah Uri naik lepas second checkup dgn pakar