Serah diri di hospital

Salam. Ada tak ibu2 GDM on diet yang perlu serah diri sehari awal sebelum due tapi extend sampai turun tanda? Maksudnya ada GDM tapi lahir lebih dari due. Saya last check up di klinik(swasta) waktu 38w berat baby 3.1kg. Doktor cakap kalau 40w saya masih belom bersalin dia suruh datang lagi utk check berat dan keadaan baby sama ada saya boleh extend ka tidak. Nanti dia akan buat surat refer ke hospital kerajaan. Masalahnya takpa ka mommy GDM on diet extend bersalin? Kang tak pasal kena marah dengan doktor kerajaan pula 😅 Ada yg pernah lalui situasi macam saya?

1 Trả lời

Dah doktor nasihatkan gitu, syukur.. Maknanya GDM awak terkawal. tahniah! Eh, twit, kat klinik swasta ada buat BSP tak?

7mo trước

Alhamdulillah