Domperidone untuk tambah susu

Salam.. ada sini pernah try ubat domperidone tak utk tambah susu? klu ada pernah boleh share tak berkesan tak? tq

2 Các câu trả lời

usia baby awak? apa yg buat awak rasa susu badan awak kurang? cuba share. sebenarnya awak tak perlukan ubat pon. cuma kena tahu punca susu badan awak kurang dulu kenapa?

10mo trước

both ada pro and con dear. yang pasti semua tak semudah a,b & c. susu fm pon tt still kena try and error. dan tt kena alert dgn tanda2 baby alahan susu fm. Terpulang atas tt. pilihan di tangan tt. yg mana memudahkan tt. tt buat. yang penting tt & baby happy😊.

doktor sy kata tu ubat hormon nk bg mak happy. so kunci dia nk bykkan susu kena happy

10mo trước

ya tu yang saya cakap. saya cuma betulkan statement atas tu yg kata domperidone tu ubat hormon untuk bagi happy. domperidone bantu keluarkan prolactin, dan prolactin tak buat kita happy pun, dia cuma bantu penghasilan susu. domperidone tak bantu penghasilan oxytocin, jadi dia tak bantu buat kita happy pun. sis @anon faham? ☺️