Menjadi seorang mama & isteri... sekadar luahan saja... nak tulis saja...

Salah ke mama rasa nak pergi untuk selama-lamanya? Walaupun mama tak ready lagi dan akan menyesal nanti... Mama rasa semua akan lebih happy kalau mama tak ada, betul tak? Tolong doakan mama sabar, sebab mama makin lama makin rasa untuk tamat umur disini saja... Kalau mama tiba-tiba tak ada, mama doakan anak-anak mama membesar dengan baik bersama abah, atau mungkin dengan mama yang baru... Yang lebih baik daripada mama yang penuh kekurangan ni....

Menjadi seorang mama & isteri... sekadar luahan saja... nak tulis saja...
22 Các câu trả lời

Saya kadang rasa macam tu Tapi saya fikir saya dah tak perlukan sapa2 didunia melainkan Allah SWT Tapi anak2 suami family masih perlukan saya mungkin ada kawan2 yang perlukan saya… InsyaAllah kita masih berguna walaupun untuk orang lain… Dapat happykan orang lain cukup untuk buat saya happy

Tak semua orang dikurniakan rezeki untuk menjadi seorang ibu. Inshaa allah, yakin yg Allah pilih awak utk jadi ibu kerana Allah tahu awak mampu. Semoga setiap keluhan, penat dan sedih menjalankan tanggungjawab ada ganjaran pahala di sisiNya. Terus kuat ❤️

Moga awk sabar dan kuat. Kalau perlukan me time pergila jalan sendiri kejap untuk tenangkan fikiran. Anak2 mama masih perlukan mama terutama baby tu. Jangan peduli pndangan orang. Bincang dgn suami. Kalau suami tak respon. Amil masa bertenang dulu. Moga dimudahkan urusan awk

Mama nak tulis. Sebab mama dah selalu sangat terfikir. Semua dah tidur nyenyak. Mama saja tak lelap lagi. Mama banyak fikir. Mama selalu berdoa, untuk kuat. dan tak derhaka. In Sha Allah. Mama boleh.

Mama kuatkan semagat mama. Doa untuk kuat cekal teruskan kehidupan. Mama nangis lah mengadu kepada Dia. Mama harus bangkit demi anak2 jika mereka yang lain tiada di sisi. Demi anak2. Pegang kata2 semangat. Jangan putus asa mama

jgn la mcm tu.. sye x tw ape masalah awak.. Tp sbenanye anak2 awak sgt perlu kn awak.. Lg2 yg baby.. kte je yg dyorg ade.. org x penah ade kt tmpt kte, tp sbuk mnilai.. cbe dyorg tukar tmpt ngn kte? konfirm shari je tahan..

1y trước

😭😭😭

saya baru kena dengan husband semalam ,,,semua dipersalahkan tapi saya buat taktahu je ,masuk telinga kiri keluar telinga kanan hahahahahaa mental dia membebel sorang sorang

Mama banyak kekurangan... abah pon selalu ingatkan mama tentang kekurangan mama. Mama kena banyak sabar, dan terus positif. Walaupun mama ni banyak kekurangan.....

1y trước

semoga mama kuat,jadikan kekurangan diri kita tu kelebihan y x ada pada org lain....

tolong dapatkan rawatan sis. ni bukan benda boleh kuat dengan sendiri. you need help. at least demi anak.

Semua mama buat salah. Mama rasa mama ni memang tak berguna.

1y trước

sebenarnya yang tak berguna itu suami awak. jangan salahkn diri sendiri. lelaki dayus itu namanya. mampu pkl perempuan yang lemah . cuba kalau orang laki badan besar dari dia mesti tak berani.. sabar ya mama.. teruk ke dia pkl ? dia pkl kat mana? mama banyakn berdoa lepas solat. minta allah lembutkn hati suami