Ibu hamil boleh makan strepsils tak?

Sakit nya tekak ni. Tak selesa nak buat apa2. Rasa lemah je badan n takda mood nak bercakap. Ibu hamil boleh makan strepsils ke? Nak legakan tekak yang sakit ni

7 Các câu trả lời

Try buat lemon suam kosong atau letak madu sikit awak minum. Boleh nak mkan gula2 tu tapi jngan kerap la iktiar benda yg semula jadi mcam buat air lemon tu untuk matikan kuman

klu sy..sy mkn je untuk legakn tekak gatal dn batuk, sbb mmg xbole mkn smbrgn ubat kn..tpi tulh 6 bji tu.. smggu bru hbis, sbb sy xmkn hri2..

Xsilap sy strepsils xboleh. Tp kalau difflam mmg xboleh untuk pregnant mom. Sbb sy penah batuk teruk haritu tp doctor xbg amek

tak sure sis .. Sblm makan apa2 ubat better tanya dgn doktor dulu , sbb ada sesetengah ubt , pregnant mommies tak blh makan .

maaf tak sure, tapi sis better pergi klinik dapatkan ubat hisap utk sakit tekak yg sesuai utk pregnant mommies.

Pg klinik, dr bg ubat kumur. Ubat kumur tu berangin n mmg lega.

2y trước

Ye betul saya baru 2 minggu lepas sakit tekak gatal doc bg ubt kumur .. strepsil bole tp kne cari yg original tkde cmpur2 mcm Tu la doc ckp tp saya kumur je la 😌

better tny doktor