Contraction

Sakit contraction tu seperti apa ya??? Nurse cakap sakit macam senggugut dan lagi teruk, sakit kat bahagian perut macam mengeras sampai ke pinggang... Tengok utube doktor tu cakap 5cm atas pusat bila rasa dengan hujung jari rasa mengeras sangat2 mcm tulang belakang tangan tu... Sy ada rasa... Tapi maybe yg palsu punya...sebab tak kerap..just sesekali rasa tapi tu pun tak sure adakah tu contraction palsu atau betul..sbb kalau palsu, doktor cakap akan alami bila nak masuk awal 3rd trimester...tapi sekarang sy ada waktu2 rasa...sy pun dah cukup 37weeks. Boleh cakap tunggu hari la.. Due date lagi 2weeks lebih

17 Các câu trả lời

Yes, mcm period pain " cramps"... Serupa sgt cuma dia akn makin sakit..

5y trước

Thanks sis..hrap kuat💪

Plg mudah.. Rasa sakittt sgt.. mcm nk berak pun ada..

5y trước

Kdg2 ada rasa juga..bila pi tandas xmau membuang lak..tp xkerap pon

Sakit kt ari2 menekan2 sakit yg teramat sgt.

5y trước

Thanks sis

rse nk meneran...😅

5y trước

mksudnye rse mcm nk berak....huhu

Sy baru 2 mggu bersalin. Anak pertama. pengalaman sy, rasa sakit tu mcm periodpain. Sekejap2 dan makin lama dia makin kerap. Lepas tu sy kerap ke toilet setiap 10minit mcm nk kencing je. Kencing keluar sikit2 je. Bila dah kerap sakit, check laluan dah 5cm.

5y trước

Oo, mcm tu..thanks sis...share experience

Rsa perut memulas mcm nk berak sgt2.. Tapi bkn nk berak... Itu contraction la tu...

5y trước

Thanks sis..harap kuat💪

sakit dia lain macam. sakit sgt smpi kne stop bsembang atau stop buat apa2)pstu hilang dalam beberapa min.. pstu skit dtg blik.. mkin lama skit tu mkin sakit yg amat.. sampai lah selamat nak beranak. mcm perut kne siat2 pn ya. huuu.

5y trước

Thanks sis share experience