sakit gigi ketika hamil

Saje nk share psl ni. Sy 34w. Dah msuk seminggu skt gigi. Pg klinik doktr cek bgtau gusi dan gigi xde mslh. Yg hairannya denyut2 skt tu sampai kepala ,urat mata pipi sblh muka no rs skt bila dipegang. Dr pun muda sgt,gaya baru lps hbis u. Dh bgtau byk kali, smggu ni terjaga 3x tgh mlm sbb denyut,jd mkn pun kurg, berat turun 2kg, sbb xleh mkn, n she just? Tp sy cek xde ape2, sy xtau nk bg ubt ape. Sy tekan gusi tu pun skt, pelik btul dr ni. Then sy ckp bg je la panadol dr. Die suh kumur air garam. Smggu ni petua apa sy xbuat,semua buat, gosok gg sblm slps mkn, kumur air garam,kumur listerine,gosok guna sensodyne. Sbb nk selesakan gigi tu. Tp kejap je ok msuk 2jam skt dtg lg. Nk g mtk 2nd opinion pun dh xde mood.

2 Các câu trả lời

Samala.. tpi sy punya sbb gigi pecah.. doktor x srh cabut dulu gigi tu, dia srh bertahan smpai after bersalin.. sbb tkt if ada apa2 blaku.. kalau dibawah 28w, mungkin dia dpt lepaskan..😞😞

5y trước

Adehh, sian awk.. skt kuat tak tu? Boleh ke thn smpai beranak? Bila skt gigi berhari2 smp seminggu lebih ni siap xtdo mlm xleh mkn ni rsnya better skt beranak la plk😂

Bengkak gusi kot sis ..

5y trước

Mungkin. Sbb gigi xde mslh. Katanya ad wisdom tooth yg lubang. Tp xde plk die syorkam cabut,ubt thn skt. Kite plk yg kena mtk panadol dgn die tu pun ms nk keluar pintu baru teringat nk tny die. Bingung tul sy dh la seminggu duk asik telam panadol. Xtelan xleh, sbb xthn sgt denyut tu. Terpikir plk kalau skt lama lg mcm mana la ni 😥😢