Gusi bengkak

Nak tanya, kenape lately ni gusi bengkak dan berdenyut? Awal2 symptoms preggy dulu pun rase macam ni jugak.. kadang2 berdarah.. da kumur listerine dan gosok gigi tapi surut sikit bengkak tu

8 Các câu trả lời

Awal² kehamilan gusi berdarah je sampai gusi bengkak. Berlarutan juga sampai trimester ke tiga ni. Lepas tu pegi klinik gigi dr kata normal org mengandung ada yg mcm tu. Di klinik tu dr scalling gigi. Dan alhamdulillah skrg gusi dah tak bengkak. Berdarah pun tak teruk mcm sebelum² ni. Dr pesan jaga kebersihan gigi elok² seawal mengndung. kalau boleh scalling gigi.

Saya pun gusi tengah bengkak. Nak makan tak boleh terus mak mentua bagi minum benda sejuk alhamdulillah dah surut sikit. Orang cakap benda tu normal untuk ibu ngandung sebab panas dalam.

Gusi berdarah awal kehamilan normla sis, sbb baby ambik separuh kalsium dprd badan kita, sbb tu sis kena banyakkan minum susu utk tambah kalsium dn kerapkan gosok gigi

mmg symptoms preg ada yg macam tu, saya pun gusi berdarah . so apa apa makan buah buahan dan sayur sayuran banyak lebihkan vitamin c

On the early stage of pregnancy, it's normal

Sy pon mcm tu 🤗

Mmg mcmtu

Normal..