Share untuk ibu

Saja nak share dengan bakal ibu, sediakan susu fm tau , beli yg kecik dulu pon xpe, sbb takut baby xnak.jgn jadi macam saya. Tak beli susu fm sebab tengok orang lain, lepas melahirkan ada susu, tapi saya hari ketiga melahirkan baru ada susu badan 😅mujur hari pertama lepas melahirkan baby kena tahan , kalau x, tak tahulah macam mana nak handle 😅 pengajaran untuk diri sendiri. Alhamdulillah sekarang anak dah 2y2m masih menyusu badan ☺️

1 Trả lời

bole suggest tak susu formula apa yg okay?, lepas tuh kalau kata susu badan tak keluar, nurse bagi ke minum botol?, ada yg ckp kt hospital tak bole bawa kan. tapi risau juga kot apa2x kan. tapi nak get ready juga beli . apa2x senang.

2y trước

ye boleh try bawak dlu , mane tau kalau anak xde masalah apa2, nti dia akan letak sebelah katil ibu baby ,, susu formula dutch baby pon okay , atau lactokid. tp kena selalu tgk najis baby , klau keras atau bewarna selain yg normal kena tukar lh sus☺️