Baby warded sebab kuning

Assalam ibu2 , saya 1st mom, selamat melahirkan 8/11/2023. Anak kena tahan wad sebab kuning. Kesian tengok duduk bawah lampu dgan tak pakai baju, menangis 😭 tak gamak tengok anak mcmtu. Susu badan tak ada, nurse sana bagi susu Fm kan. Tapi org kata kalau nak kuning baby turun try susu dutchbaby. Boleh ka kalau seludup susu bagi baby minum. Ada yg pernah buat tak?? Kalau boleh taknak anak duduk hospital lama2.. hari2 nak nangis 😭#firstmom #firstbaby

2 Các câu trả lời

Awak warded bersama dgn baby ke? Atau baby sahaja yg warded? Mcm anak sy kena kuning, die ambik baby sahaja. Sy balik rumah sorg2. Kita nk pegang baby pun x boleh. Masa tu PKP lah. Kalau baby sahaja yg warded, kn nurse dah bg FM ke baby, so biar sahaja lah nurse buat keje die. Kalau awak seludup susu dan bg baby susu dutch baby tu, confirm ke anak awak boleh terima? Means x sembelit, x cirit birit, perut x kembung. Sbb susu FM nie kena try n error. Kalau bagi sesuka hati mcm tu takut extra work pula untuk nurse. Kalau sy, sy biarkan sahaja. At least I know my baby in safe place. Anak sy warded 5 hari. 5 hari tu lah sy pulun tido n berehat. Melainkan kalau baby awak kt rumah, hari2 check up kuning kt KK, than okaylah u nk try bg Dutch baby. Kalau sy jadi awak, its okay lah anak warded. She @ he is in safe place. Lgpun sbb kuning, which is normal for newborn. Melainkan anak awak ada sakit lain (sakit jantung @ sakit usus ke) than u kena risau. I x ckp u x perlu risau untuk jaundice ye. But jaundice is very2 common untuk newborn . N it can cureable. Just sabar sahaja. Let the nurse n the doctor do their job. Buat masa nie awak rehat2 kan badan, cukupkan tido. Once baby dah balik, nk tido pun x sempat .

10mo trước

Alhmdulillah. Sedikit sebanyak dpt lah tenangkan hati awak sikit. Kalau awak rasa nk call hospital tu n tanya perkembangan baby awak, call sahaja. Nurse akan inform awak. Sy buat juga mcm tu sepanjang anak sy warded. Masa tu PKP mmg langsung x boleh nk dtg tgk baby. Tu yg sy call. Tp skarang sy x pasti mcm mana.

x bley sis.. yg bley klu nak pass susu bdn je formula memg nurse x kasi.. jgn rsau nant ble kuning da turun, baby da bley blek.. anak sye pun dlu mcm tu warded je pas tu smbg check kuning kt kk... smentare nie awak usahakn la dlu adekn susu bdn