MAKANAN PEDAS DAN MASIN

Saja nak share and bertanya, ada tak mommy yang preggy mcm saya suka makan pedas ( esp asam pedas, gigit cili padi) dan makan yang masin2( ikan bilis, teloq masin, ikan masin). Ada kesan tak ya pada baby? #firstmom #firstbaby #bantusharing #20weeks #5month

11 Các câu trả lời

Makan masin2 boleh buat badan dehydrate & hb jatuh.

2y trước

Ya sbb sy setiap hari makan jambu batu and mkn supplement tp pelik knp hb boleh tiba2 drop. Bila fikir balik apa yg sy makan tiap hari is suka masin2. Bila sy baca artikel, mmg betul yg makan masin2 boleh buat hb low sbb badan akan dehydrated.