Susah jadi orang melayu

Saja nak luah, susah jugak ya jadi orang melayu.. anak satu, gap smpai 5 tahun , trus kena cop mandul dgan mil.. kndungan kedua gugur , mil Suh mandi air BUNGA la, mandi time bulan mngambang la.. smpai nya hati dia cakap, Suh sil ngandung pastu baby sil saya yg jaga ,smpai harini tringat😞lpastu skrg rzeki Allah bagi mngdung baby twin.. mil siap ckap.. alah twin je pun.. lpastu siap warning jangan bgthu sesiapa saya pregnant ghisau jdi mcm kndungan kedua..haih tahla 😢

6 Các câu trả lời

What to do.. Dpt org tua dulu2 yg byk pantang larang sana sini.. Hadap sahaja lah. Awak x payah pening2 kepala. Kalau rasa nk ikut, ikut. Kalau rasa x nk buat, x payah buat. Kadang kita nie kena tunjuk memberontak sikit, biar MIL tahu yg kita pun ada pendirian sendiri, x perlu nk ikut sahaja telunjuk MIL tu. Kalau perlu bidas apa die ckp, bidas sahaja. Kita bidas bukan bermaksud kita kurang ajar, tp kita bidas sbb benda x betul. Masa sy baru2 kahwin, SIL dpn mak die kata nnt lpas 2, 3 hari kahwin, berurut lah dgn mak senang nk lekat. Sy terus ckp, I don't believe urut2 nie terus lekat, kalau sy nk urut2 pun bukan sebarangan org boleh urut badan sy. Kalau ada rezeki, ada lah. Mak die terdiam, SIL pun terdiam. Situasi awak, bykkan berdoa pada Allah. Die yg bg awak rezeki pregnant twin. Awal2 nie jgn buat keje rumah, bykkan rehat. Awak nk bgtahu sesiapa @ share pregnancy awak pada org yg awak percaya, teruskan. Berita gembira awak nk kongsi, mungkin dgn family sendiri kan, teruskan sahaja. Itu hak awak. Tp kalau awak x nk share, x kisah. Terpulang pada awak. Jgn stress2. Just enjoy sahaja. Jgn ingat kata2 MIL awak tu. Sy doakan semoga yg baik2 untuk bakal baby2 awak. Jgn stress je awak... Happy okay 😊

8mo trước

Amin ya mujib terima kasih utk kata2 smangatnya sis.. doakan saya ya 🥰

omg! mmg wujud eh mil mcm dlm drama. Astaghfirullah. mindset yg sgt kolot. dia taktau ka dia berckp tu boleh jatuh syirik kecik. dgn suruh mndi bunga bagai. ni zaman tok2 sy yalah suruh mndi bunga sbb mcm buang sia*. kita yg baca kita yg emosi pula ni. sorry. Nauzubillahiminzalik. be strong sis, ujian yg hebat utk org yg hebat. sis doa Allah lembutkan hati dan bg hidayah kt mil sis tu.

8mo trước

ya wujud sis.. masa dia cakap , agak tesentak jugakla.. last2 saya pilih diam kan diri.. & undurkan diri lagi baik..

jwb dgn tegas sis.. haha... klu diam org pijak💪.... tenang2, jgn simpan mil ckp.... 🥰 nnt bby effect klu kita sedih, dia rasee🥺

8mo trước

ok insyallah sis. Apa2 pun terima kasih utk kata2 smangatnya.. doakan saya ya

Suruh jer MIL yg pregnant sis. Banyak songeh betul

8mo trước

ya sis.. awal2 dia baik je..taktau knapa tiba2 dia boleh ckap mcm tu.. tpi takpelah,saya dah pelan2 jauhkan diri..

takpela kak mil pun dh mandul jgk tu

8mo trước

huhuhu tulah sis. apa2 pun tq sudi Komen posting saya

Itu mil awak yang toxic

8mo trước

ya sis.. awal2 nmpak baik je.. saya tak sangka dia boleh cakap mcm tu.. skrg pelan2 saya jauhkan diri..