miscarriage

so sad to tell that im miscarriage again. Kali kedua miscarriage . ?

22 Các câu trả lời

sy pon dah 2x keguguran, last gugur hujung bulan 2, tup tup bulan 3 x dtg period and terus lekat. Alhamdulillah..sekarang dah 11minggu, preggy sebelum ni sy x pernah sampai lagi sampai 11minggu, harap2 kandungan kali ni selamat sehingga saya melahirkan...sy doakan utk awk jgk semoga cpt lekat ye...sbb sy tau perasaan dah 2x gugur ni mcmne. banyakkan doa mintak nak anak secepat yang mungkin ye...inshaAllah ade rezeki nanti

I am sorry to hear that. I had 3 misscarriages before. If you may, please ask your doctor to do thrombophilia test, autoimmune test as well. So the next pregnancy, you can get the best pregnancy :) if they tells you to take the test after 3 times misscarriages, just ask them to do it before third time happen. Pray for the best for you and you husband.

5y trước

I had these tests at lam wah ee hospital, penang

takziah sis.. insyaAllah ade yg lebih baik lepas nie.. tapi lepas nie try pergi klinik secepat yg mungkin jika tau pregnant. doktor akan bagi ubat duphaston jika pernah miscarriage. tp doktor xkan bagi byk, 1st die akan bagi quantity yg sesuai depends pade kite punye keadaan. sy faham sis sbb sy pernah alaminye.. bertabah ye..

5y trước

xboleh.. 😅 sebab ubat nie ubat terkawal dan perlu atas arahan doktor.. kalau ambil sendiri takut ade effect yg kite xtau.. ade setengah org boleh makan 10biji, ade setengah lagi doktor bagi 16biji, doktor tengok jugak keadaan pesakit tu.. hehe.. itu ape yg sy tau la drp doktor.. insyaAllah ade lagi rezeki utk sis.. yg penting teruskan berdoa dan jage makan..

sis.. try makan ubat duphaston.. kuatkan rahim.. beli di farmasi.. biasa di kk xde.. mahal ckit ubatnye tp utk kuatkn rahim better makan ubat tu.. sbb doc pakar sy suggest ubat tu.. sbb prnh miscarriange first baby.. 2nd ni alhamdulillah dh 35weeks dh.. tempoh 4-5 bln kne mkn ubat duphaston tu..

5y trước

huhu cm tu plk ya. sya pulak kna bgi tu ubt klu ada bleeding saja. untk first trimister dh 3 kli kna bgi tu ubat. first, 2 kli shri untk sminggu. secnd n third time 2 kli shri untk 2 mnggu. skrg x mnum dh. rsau pulak. cz skrg bru 15 week scnd prgnncy.

sabar ya. salam takziah. baby akan tunggu mummy dia kat pintu syurga in shaa Allah. now you have two babies penghadang atau yang akan pujuk Allah untuk masukkan awak ke syurga bersama. Allah akan gantikan lebih baik. percaya ja dengan plan Allah okay. semoga Allah bersama awak.

I'm sorry to hear that. Be strong okay. I'm also having a complication now. Went to Hosp Sg. Buloh, by looking at the size of my sac, probably I'm having missed miscarriage. But no bleeding. Gonna check up again next June. Hugs for us! ❤

5y trước

Thank you dear , hopefully best news to hear from you. Hugs 🤗

sy pun 2 kali gugur..nie prgnt yg ke 3 nk msuk 4bln..tp dlm aty tetap risau..brdoa sntiase insyaallah akn allah bri yg trbk tok hmbanye

5y trước

Aaminn ya Rabb.. insha'Allah

Mungkin belum ade rezeki lagi. In shaa Allah, Allah akan gantikan dgn yg lebih baik. Teruskan bersangka baik dgn Allah ye sis 😊

5y trước

in sha Allah thank you sis 😊

Allah nak gantikan dgn yg lebih baik utk sis..smga sis tabah dan sabar ye..jaga diri elok2..n jgn putus asa..terus doa padaNya..

5y trước

in sha Allah sis. sy redho mungkinnada hikmah di sebaliknya. aaaminn tq sis

Allahu.. Moga Mommy dgn suami sabar ye. In sha Allah akan digantikan dgn yg baik lepas ni.. 🙏🙏

5y trước

In sha Allah thank you awak. Redho 😊. 💖