Ruam 37w2d

Ruam naik dekat perut. Ada bintik² merah. Normal ka? Sbb perut cekang sgt ka boleh naik ruam? Merah² dan gatal². Sy sapu losyen Allano ja utk redakan rsa gatal² tu. Sat ja hilang.. pastu rsa gatal balik.. dh sminggu dh skrg jd ruam merah n gatal² tu. #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

2 Các câu trả lời

sy pon ada ruam di perut. tapi slowly nak baik..jangan biarkan perut berpeluh..kalau pegi tandas kan jmban duduk kan..awak sabun bahagian perut tu setiap kali ke tandas..mandi bahagian perut je..sy buat mcm tu alhamdulillah..elakkan berpeluh kalau boleh

Ada alergik apa2 ke?

11mo trước

ada allergic dgn seafood sbb resdung. tp sllunya akn gatal² area mata dan hidung shj.. xprnh allergic ni kacau dkt badan. tp since pregnant, allergic hilang. mkn seafood pon dh x gatal area mata dan hidung. mnggu ni xmkn seafood pon. tetiba ja naik ruam bintik² merah tu. merenyam rasa.