Berat dah 78 kg , pregnant 7 bulan

Risau… Takut nya sebab dah gemok sangat tapi asyik lapar. Kerja busy kdg tak sempat nak sedia kan healty food😭 Terpaksa makan roti lah apa lah. Masalahnya dah gemok sangat. Macam mana ni ? Down sikit org sekeliling ckp macam2. Hmmm

25 Các câu trả lời

you shouldn't peduli org perli badan Naik Masa pregnant... ask them back.. habis tu takkan Makin slim pula time2 pregnant? you shouldn't worry badan Naik Masa pregnant.. it's nikmat Masa pregnant, knowing your baby is absorbing all those food you eat. I weigh 85kg. I know after beranak, I will lose those extra weight. relax la mama.. ✌️

Bior pa org nak ckp ape pon .. saya yang tkde selera mkn sngt kekadang ni pon berat naik .. kita ni mengandung so normal la bentuk badan dah berubah & berat naik mendadak .. cuma jngn la ckp mcm tuh .... ibu2 mengandung yg naik kaw kaw berat kalau baca posting awak terasa mereka tau .. relax je okay

2y trước

Baiklah.. Maaf kan saya jika ada yg terasa hati dgn posting saya… Saya pun sebelum pregnant bukan kurus sangat. Cuma time pregnant ni nampak lah badan berisi muka badan semua nampak mcm bengkak. Tu yg orang cakap saya gemok. Padahal berat 68 kg sebelum pregnant. Ni 78kg tp nampak gemuk yg membengkak ☺️

normalh pregnant naik berat bnyk.. kira sklilh berat janin lg air ketuban lg uri lg.. nt dh bersalin inshaAllah turun.. janji jgn terlalu bnyk naik berat setiap kali checkup.. bila dh pregnant itu bermakna tubuh kita dh bersedia utk terima segala perubahan waktu mengandung & slpas bersalin..

For now you pedulikan apa orang sekeliling cakap, unless doktor or nurse nasihatkan suruh jaga makan, if nurse and doktor kata okey, then pedulikan orang lain. Kalau ya kena jaga makan, then you do it for yourself not for them. Okey ? 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

sy sblm prgnant 86kg sis..bila prgnant bdn turun naik jee.. bila turun nurse bising..bila naik pon nurse bising hehe tp lom cecah 90kg lg..sb bru 6 bln usia kandungan hehe..xthu la nk kawal mkn mcm mne..mkn mmg ikut time je la..xde asik mkn je sb sy gdm..lg2 sy first baby hehehe

Kita x oleh tutup mulut org dari mengata kita. 😂Abaikan saja ya. Buat xdengar. Jangan d layan. Asalkan kita sihat, baby sihat. Terus kuat ibu. Jngan sedih xbaik utk bby dlm tu. Sy pun 78kg juga skrg sis 💖😂 InshaAllah lps Bsalin nt kita kurus balik.

Sis kena control kenaikkan berat badan setiap minggu, tengok BMI sis (BMI=Berat kg/(Tinggi m × Tinggi m). Hari tu doktor suruh saya kurangkan makan kerana baby dah besar sangat. 35W 0D dah 2.6kg.

xusah peduli apa org kata..yg penting ibu n baby sihat sejahtera sudahla..mulut org xboleh tutup tapi boleh ditampar..hihi jgn buat plk gurau aja

2mggu lg sy akn msuk 7bln,dan skrg berat sy 79kg dr 75kg...sy xrsau pun normal jea,nurse pun xbsing..xde org kutuk pun, biasala klau dah berbadan 2...

2y trước

brt kte dgn usia kandungan sme sis..mula2 stress gak pkir sbb next week nk kne check tkt nurse bising2 tpi nk control mkn tu x blh sbb mmg akn lpr...last2 redha je lh tkt bila cut mknan baby x cukup khasiat 😄😄

sy pn pregnant 7 bln.berat dh cecah 70.7kg.nurse dh bising.dh hntr sy jupe pakar diet.skrg nk mkn pn takut²