Hahahahaha

Rasa geli hati pulak bila tgk org 1st time dpt ank buah. Sepupu sy bru dpt anak buah pertama. Mereka adik beradik ada 5org perempuan dan dua lelaki. Kiranya abg dorang kawin lepastu bru dpt anak. Yg buat sy rasa lucu panggilan diri mrk dkt anak buah tu. Yg tu panggil mami, yg tu bonda, yg tu ibu, yg tu mama dan yg tu mak 😂 Yg laki mcm biasa la sempoi je nama panggilan ayah chik je. Yg perempuan² tu alahai x teragak² nk letak nama. Dah mak dia pun dia dah bahasakan ibu, yg ko makcik bahasakan ibu lagi dah kenapa? Bila dgr dpn org ramai dia bahasakan mcm tu, sy pusing kepala buat meluat nk muntah. Apa la perasaan ipar dia tu ea. Nk tegur kan rsau terasa hati plak 😝

5 Các câu trả lời

nmpk kt sni awk yg ade mslh hati. jeles ke family dorg mesra mcm tu? xde ltk boundaries dkt anak buah? semua anggap anak sendiri dkt ank buah tu? bagus la dia anggap semua mak dia, sbb kalau kata mak dia meninggal, sekurangnya dia masih ada lagi mak yg dia boleh pgl mama ibu bonda mommy mak even pon tu mak sedara dia. panggilan sama not a big deal kot. ipar tu sbnr nya xde mslh pon, yg jadi kan mslh bila ada toxic people mcm awk dlm family. semua benda x kena.

Emm sy rasa ok je. Sy lagilah dgn sepupu guna je panggilan mcmtu. Rasa lagi akrab & love each other. Sbb family kecik je. Ni family besar ha lagi best. Sy rasa ok je, xda masalah pun. Bdk tu kenal je mak nya. Nanti adik beradik lain dpt anak ha sama je la ni mami bonda mama etc. Panggilan je.

kalau sy mmg tak suka kalau adik beradik suami atau sesiapa bahasakan mcm tu. over sgt. kalau anak buah elok bahasakan ikut pangkat makcik pakcik.

lain family..lain cara nya..slagi bnda tu baik xda slh pn nk pnggil mcm tu..

lahhh awak pulak yg over nape 😐😐