Pump pump

Pump jenis mcm ni kena cuci setiap kali Guna??? Kalau nak pump 3jam sekali kena cuci ka setiap 3jam??? Boleh lap dgn Tisu tak sebelum Dan selepas cuci??? #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #firstmom

Pump pump
7 Các câu trả lời

hi awak. kalau awak kerap menggunakan breastpam. awak boleh je lepas guna simpan breastpam dlm bekas dn kemudian masok kn ke dlm peti ais. bila nk guna utk next session boleh terus pkai je xperlu basuh. bila nak basuh pastikan botol2 breastpam tersebut awak letak dlm besen, jgn direct letak dlm singki sbb kita xtau bacteria apa yg ada dkt dlm singki tu. utk steriliser pula xperlu hari2. seminggu sekali dh cukup. utk elakkan kan assessories jadi longgar. setiap sparepart breastpam ada tempoh hayat. boleh tukar bila smpi tempoh masa

2y trước

so far saya buat alhamdulillah susu semua okay. kalau dekat office ada peti ais susu tu sy letak tmpt freezer. if xde peti ais sy letak dlm coolest bag tapi kena make sure ice pax yg kita letak tu cukup sejuk smpi time kita balik kije.. masa mula2 sy nk buat stock susu sy simpan dkt freezer peti ais dua pintu ja..bila peti ais dua pintu kita paham2 la share dgn brg2 lain. so sy beli mini deep freezer. after pam fresh tu mmg direct simpan deep freezer. ketahan susu ebm dlm deep freezer adalah 6bulan awak. kalau dkt bahagian chiller ketahanan susu 3-5hari kalau xpakai kena terus simpan freezer. dkt bhgian chiller pastikan susu tu awak simpan ke dlm sedikit. jgn letak berhampiran pintu peti sejuk.. sbb suhu dia berubah2..

Kalau saya setiap kali guna, setiap kali tu terus cuci rendam air panas. Tak nak lap2 Sbb susu badan ni ada berminyak sikit, and lagipun nk jaga kebersihan if ada bacteria masuk dlm susu baby. So far saya da pakai breastpump anak sulung da masuk 7tahun, pump yang sama, cuma acc je bertukar.

Saya mmg cuci setiap kali nak guna. Sebab risau ada susu yg dah basi dekat situ. Suhu bilik tahan 4 jam / kurang. Kalau taknak basuh boleh simpan dalam cooler bag dgn ice pack. Boleh tahan 24 jam

Saya lebih suka cuci. Rasa macam lebih bersih.

saya suka cuci setiap kali guna

Saya cuci setiap kali guna.

saya cuci setiap kali guna