kandungan saya 9minggu 3 hari.. sekarang bulN Ramadhan kan, saya berpuasa mcm biase. boleh kan..?

19 Các câu trả lời

Boleh je awak, jnji kita berbuka or sahur makan makan sihat, kurangkan minyak/gula. Insyallah🥰

3y trước

owhhh tq.. semalam makan benda berminyak mabuk teruk saye harini

tdi semngat nk puasa ...bila mndi muntah2 abis kuar semua mknn masa sahur ...x jdi nk puasa

3y trước

part ni lemah.. memang xdpat puase kalau seharian mabuk

saya tak puasa sbb kesian bby lapar.. mmg kita tak rasa tp kesian kat dia dlm tu..

3y trước

ye hari semalam last sy puase risau jugak keadaan baby..

biasa doktor tak galak kn sbb kdgn masih awal..boleh refer dgn doktor

3y trước

doktor bagi je selagi mana badan ibu sendiri mampu ..jgn paksa rasa larat puasa tkde masalah

Wajib puasa. Larat teruskan, tak larat buka byar fidyah + ganti

3y trước

tq.. 😢 harini terpaksa ponteng sebab tak larat sangat mabuk muntah dri lepas sahur smpai sekarang. dan kebetulan saye masih ade simptom post covid. tq untuk jawapan.

ikut ketahanan badan masing2 ..awak rasa boleh ...teruskan ..

Ikut badan sendiri la

consult dgn doctor sis

3y trước

jika pening jgn force, blh ganti semula insha allah

boleh je