PROSES BERSALIN ANAK KE 2 DAN SETERUSNYA LEBIH MUDAH???

Proses bersalin anak ke 2 dan seterusnya lebih mudah dri bersalin anak pertama? betul ke? Kongsi pengalaman mommies bersalin anak ke 2 3 4 .........

PROSES BERSALIN ANAK KE 2 DAN SETERUSNYA LEBIH MUDAH???
16 Các câu trả lời

Anak sulung mlm tu admit wad esk baru bersalin Ank no 2 mudah.. Time skit ajk hubby p mkn dulu.. G hspitl 5cm dh terus masuk Labour room.. Sekejap je dh bersalin Ank no 3...sakit main2.. Smpai nk kne pksa msk ubat.. Rupanya nk kuar due date dia.. Mlm tu nurse nk masuk ubat jln dh bkk alhamdulillah.. Hehe.. Kali ni.. First time hubby teman kan bersalin sblm ni dia takut.. Teruja bkn main dia.. Jenuh nk meneran rupanya berat bby bkn main.. Apa2 pon.. Alhamdulillah selamat melahirkan sekrg dh nk masuk 8 bulan.. 🥰

No 1 normal n lebih due.. Tp alhamdulillah hari yg patut nye kne serah diri, pagi tu sy turun tanda tuban leaking.. Pegi hspital pg tgah mlm besalin.. No 2 normal juga n besalin awal seminggu dari due.. Smpai dpn hspital tuban pecah masuk LR terus besalin.. No 3 normal juga n besalin awal 10hari dari due..mlm sakit, besok pg turun tanda tuban leaking , ptg pegi hspital then tgah mlm besalin.. No 4 tgh menunggu hari.. 😅

anak 1st - czer - 39w4d anak 2nd - normal - 38w6d pengalaman berbeza...czer rasa mcm x brpantang jalan laju je...pakai seluar...effect dia sakit belakang hari2 kesan epidural.. normal ...sakit contraction masyaallah...contraction lg sakit dr teran baby bg sy...nak jaga bawah jahitan tu payah jgk...dekat sebulan bru benang luruh abis...duduk pn mcm org x betul kesan jahit tu...tp lps dr tu da sng sket...

3 orang anak semuanya senang melahirkan..walaupun saya ada heart case..syukur hanya 30 minit aje merasakan kesakitan masa bersalin..anak pertama umur dh 16thn,kedua 12thn dan ketiga 7thn..bg no 4 agik 11weeks dh due awal bulan ogos 2021..semoga yg keempat ni..mcm abg2 dialh senang keluar..walaupun long spacing😅6thn tunggu baru muncul ke 4..semoga dipermudahkn nanti😇

4 orang semua normal. cuma yg pertama agak sukar maklum la 1st kn,baby pun hampir lemas. tapi syukur sgt sbb baby selamat,cuma xdpt skin to skin after delivery. proses pun lama,16 jam dlm LR. Bersalin ank kedua paling senang. xsampai sejam dalam LR dh bersalin. No.3 & 4. 3 jam dlm LR. Anak no. 1,3 4 Induce. Anak no. 2 pecah air ketuban terus bersalin.

rasanya bergantung jg pd masalah mak n anak. kalo xde masalah mgkn makin senang prosea bersalin tu, tp kalo ada masalah so jd susah. tp sy anak pertama czer, anak ke2 normal 7jam dlm labour room, anak ke 3 normal sejam je dah keluar dan anak ke 4 normal x smp stgh jam baby dah keluar🤭

ank pertama lahir cara normal jarak 4 tahun, anak kedua caesar, ni pun sy bru mgandung ank yg ke3.. jarak 6 tahun, ntah ape rasa nya klu brank normal balik.. mgkin rasa nya mcm brank ptama kli, sbb ank yg ptama umur nk msok 11 tahun..😅

Kedua2 nya sama jak jalan crita😂😂😂senang prosesnya..dua2 normal,cuma yg first time kan belum biasa,belum tau rasa sakit contraction..yg 2nd time sudah tau jd nervous la nak repeat balik rasa sakit sebelum ni🤣🤣🤣

Anak 1st kena induce 2 kali dan ambil epidural. Anak 2nd, Allah permudahkan. Pukul 5 pg sampai hosp, pukul 6 lebih masuk LB. Pukul 8 lebih selamat berdalin tanpa epidural 😊 Gap 5 tahun untuk 2nd baby

Tak pasti sis sebab baru anak pertama hehe Tapi masa saya di hospital utk proses kelahiran ada je kakak ni kelahiran bukan pertama tapi ada juga kesukaran #TAPactiveusers