Fibroid detect first scan 6week

Hi prgnt mommy, ada yg pengalaman mcm saya tak, first scan 6week nmpk ada ketulan fibroid, doc kata jgn fikirkn sngt, boleh share pengalaman tak yg situasi mcm saya ni #pleasehelp #ingintahu #bantusharing #fibroid

1 Trả lời

Saya pun detected ada multiple fibroids on early pregnancy. KK refer to Pakar O&G and check-up every 6 weeks to follow up. Two fibroids seen sized 6x5cm & 7x6cm. Throughout check up, size maintained. Dr maklum fibroids tak berada dekat dengan laluan rahim. Skrg saya 38weeks 4days. Second last appt dgn pakar, Dr cuma dapat jumpa 1 je. Then last appt baru-baru ni, Dr tak jumpa 2 2 fibroids. Mungkin dah terlindung sebab baby growth. Anyway, any possibility can happen. Doakan saya dapat bersalin normal, semoga takde apa-apa lah. Semoga dipermudahkan urusan awak, jangan skip appointment dengan pakar tau! Pergi je walaupun jadual awak nti pack sbb nak check up KK and pakar jugak. All the best!