Salmon Sushi

Hi, pregnant woman boleh xmakan salmon.. Raw or cooked.. Sy suka salmon sgt2.. And kalau sushi boleh makan x..

7 Các câu trả lời

Pernah pi makan sushi masa 1st trimester kalau tak silap. Makan sikit ja tapi next day saya sakit perut memulas. Alhamdulillah bayi dalam kandungan tak ada apa-apa. Baik elakkan makan yang mentah ni. Makan yang betul-betul masak.

Raw food is a big no. Especially half cooked meat, sushi & telur separuh masak. Doc akan ckp benda yg sama. Kalau google pun mmg info ni keluar dulu. Try to change eating lifestyle for temporary while pregnant.

Better elakkan salmon yg raw although salmon dihidang sejuk & spatutnya xde mslh.. sy mkn juga skali dua dlu sbb teringin..

Doc kata salmon & tuna merkuri tinggi so better elakkan lagi² kalau tak masak or tak masak sepenuhnya.

Elakkan makanan yang tidak dimasak. Cooked salmon should be alright

better not to eat raw food. Salmon..i'm not so sure..

jangan makan yang mentah. dah masak boleh :)