nak share

Pregnant kali ni morning sickness nya teruk sangat. Kalau mengidam sesuatu tu limitnya 2kali je macam nak makan nasi kandaq hari pertama elok dapat telan masuk hari kedua makan terus muntah ? lepastu kerap batuk yang macam meneran tu. Ada tips kurangkan batuk ke atau boleh mkn ubat batuk biase ?

1 Trả lời

Tak boleh makan ubat batuk sembarangan. Org kata Prospan tu sesuai utk preggy. Tapi sy kalau batuk, sy cuma minum pati delima gulsan. Sbb batuk suka datang tiba2. Telan madu pun in shaa Allah pun boleh reduce batuk.

5y trước

Kalau ade madu, try telan sikit. Minum air masak banyak2.