Pembawakan budak..

Pregnant kali ni.. mmg lain dri anak 1st,alahan teruk sampi berat bdn turun..Malas sangat.. rasa nk baring je... , muka naik jerawat pasir.., tak de rasa nk bersiap.. kluar pun asal blh je.. Ada terbaca terkait dgn jntina anak lelaki.. ada ke mummys yg ada pengalaman berkait.. ?

17 Các câu trả lời

kalo sy plak, masa pregnant anak sulung rasa mual loya setakat 3bulan je pastu nak minum air sunquick masam sejuk setiap hari..berbeza plak dengan kandungan kali nie, mual loya sampai sekarang masih ada pastu nak minum air sirap je..anak sulung lelaki & kandungan nie haritu scan insya Allah perempuan..mungkin iya mungkin tidak juga sis..macam pregnant anak 1st, sy perasan bulu kaki takde lgsg siap licin cantik..yang kali nie bulu kaki ada je macam sebelum pregnant..pastu anak 1st dulu berat sy naik elok je tp yang kali nie, makan banyak pun still berat xnaik sgt..dah risau utk next appointment, takut efek kat bby je.

anak saya punya pembawakan pulak, masa dalam perut baru 3m ha muka saya sebbelah takboleh nak bergerak tau. sebelah je bole kenyit mata senyum semua hahahhahhahha tapi leepas makan obimin tu sahkan pregnant baru dia ok sikit ish ish. first2 berat mmg drop sikit, takbole tengok nasi ke apa dia mmg ngunyah asam apa semua. tapi sampai skrang saya rajin bersiap apasemua cuma selera makan macam orang kebulur 🤣

Saya Alhamdulillah anak sulung tade ape2 alahan tau2 perut je besar 😂 kadang2 risau jugak btol ke pregnant Alhamdulillah baby boy keluar ikot date yg sama doc bg & kat apps… ni skrg tgh preg no2 ha taboleh bau tumisan bawang putih, mual, pening nampak bintang2, malas mandi, malas besiap, makeup pn lama tak usik 🤣 anak sulung masuk 2thn nnt adik dia pulak keluar 😘 InsyaAllah…

sy pregnant ank sulung berat bdn drop, kerap pengsan,kje nk tido je, x lalu nk mkn pape, smpai ubat gigi pon x leh bau, asal mkn je muntah.. asal gosok gigi je muntah, x boleh bau ii minyak, tumis ii, nasi, bau longkang pon sy x leh bau... dri gemok trus cekeding bdn, mlas nk siap cantik ii... tpi kluar nya perempuan bkn lelaki 😅

saya takda alahan teruk. cuma tak boleh bau tumisan je. malas nak bersiap, semester 1 memang rasa nak tidurr je sepanjang hari. makan sikit tidur. baru je bangun, 15 min lepastu nak tidur balik. muka pun naik jerawat jugak. tapi tak banyak, kulit kusam sebab asyek tidur je tak kena matahari. baru pergi check jantina minggu lepas anak lelaki. alhamdulillah

saya pembawakan yg no 2 ni pun lain betul .. dulu suka manis2 x suka masam skrg suka masam x suka manis .. muka sama la pregnant je mesti naik jerawat muka kusam org kata seri tu baby dh tarik .. huhuhu dulu rasa baby kick 6bulan skrg 4bulan lebih dh rasa alhamdulillah InshaAllah ada rezeki saya nk baby girl Aamiin2

2y trước

aamiin2

Sya ank 1st gak .. star 9week mcm tu alahan teruk asl mkn je muntah , smpai skrg dh nk msuk 13week pn still sma tpi tk slalu lh Kdg2.. Klu bab muka tu mmg teruk dia naik jerawat smpai gatal dh muka nie ... Kdg2 smpai penat dgn alahan nie .. mmg kne nk tdo jee

sy ank first nk mkan yg kat kdai, masa awal² nk mkan laksa stiap hari 😅slalu lapar tp bila mkan x habis, ni ank kdua, lapar tp nk mkan pun xde selera tp paksa jugk telan, masa awal² tu rasa nk minum air boba je tp x kayo.. hahaha

x semestinya juga sis..setiap anak lain2 alahan kita dpt....x kisah lelaki atau perempuan asalkn sihat....sis kene banyak berjalan..boleh bantu kurangkn alahan dan sakit belakang....berehat and tido awal sis

saya preganat anak first, alahahan morning sickness apa tak ada. Malas bersiap tu taktau nk ckp lah, keluar asal pakai yg mana boleh je. 😂 scan minggu lepas nmpk mcm gegirl ☺️