Berpuasa ketika hamil 8 minggu.

Pregnant 8week dan ada berlaku sedikit pendarahan, soalanya bolehkah saya utk berpuasa? Adakah bahaya utk kesihatan bayi?

1 Trả lời

Ada rukhsah utk wanita mengandung tidak perlu berpuasa. Sekiranya rasa tidak sihat, dahaga atau tanda tertentu lebih baik buka utk jaga kesihatan bayi di dlm kandungan.pernah dgr ceramah, Ibu mengandung trimester pertama dan ketiga agak fragile utk puasa. Pegilah klinik utk cek kesihatan bayi. Wallahualam.