Assalammualaikum . Saya nak tanye time pregnant bole ke makan ubat antibiotik ni ?

Pregnant 14 minggu .

Assalammualaikum . Saya nak tanye time pregnant bole ke makan ubat antibiotik ni ?
8 Các câu trả lời

Selalunya kalau pergi klinik ke ape.. Doc akan bgi ubat yg rendah dos dia ikut kesesuaian ibu2 ngndung.. Tu yg penting kne bgtau awak pregnant dan berapa bulan dgn doc tu..kalau ade bagitau so xpayah risau la..

antibiotics utk apa ye???Saya dpt antibiotics utk kencing kuman..doc ckp kencing Kotor bahaya utk baby,tpi bnyk Kali amik antibiotics pun x elok jugak utk baby..

takkan awk tak bgthu doktor yg awk pregnant? so doktor mesti akan bagi ubat mana yg sesuai dgn org yg pregnant.

Better consult doktor..tp kalau doktor klinik yg bg mesti dia tau dan bg ubat yg sesuai utk ibu preggy

Sblm ambl ubt apa2 bgtau dulu pregnant. Doc xkn suka2 bg kalau kita pregnant

doktor yg prescribed ubat ni tau awk pregnant x?

soalan ini perlu ditanya kpd doctor anda

Tak tanya Dr masa ambik ubat?