Laksa penang

Pregnant 13weeks, boleh ke mkn laksa penang yg ada nenas as ulam tu ? And kalau tk letak nenas as ulam, kuah dia letak nenas ke ? Tgk resepi kt tt kuah ada letak nenas.

13 Các câu trả lời

sy org penang. masa pregnant 2nd baby boleh kata tiap2 bulan makan laksa. ada je laksa penang yg xletak nenas pon awak☺️. boleh baca dkt page fb doctor imelda balchin pakar o&g. doctor ada share pasal nenas dan laksa

Saya masa 5w siap makan sambal nenas lagi sis. Ok je janji jgan la melahap bnyak2 skali skala mkan xpe je. Nenas pun ade khasiat kat preggy juga sbnarnya. Tembikai ke air kelapa ke smua saya mkan and minum je.

Nenas byk khasiat..dlm buku pink pun ada tulis makan nenas kan. I dari 1st trimester makan je nenas. Yg manis tu la. Nenas muda masam takut sakit perut pulak. Asal jgn berlebihan je mkn ape2 pun..

Sy bru Je mkn.. Alhamdulillah ok jer... Sy juz xmkn nenas.. Xbrni... Kuah yg ad nenas sy mkn jer.. Nenas jer xmkn.. Hihi.. Sy tnye doktor, dia ckp blh jer mkn nenas

Its depend sis. Kalau badan boleh tahan, boleh lah makan. Lagi satu nenas tu kalau makan banyak2 maybe effect . Kalau buat rasa2 xpe

tanya la kedai tu dia letak ke tk nenas dlm kuah laksa. setiap kedai tk sama cara masak. kalau ada nenas baik elakkan

Saya makan laksa asam masa tu tidak tahu saya ada pregnant 3w. sekarang okay. jadi dah tak makan laksa lg.

saya makan boleh ja.. dari awal pregnnt hmpir tiap mggu mkn lksa.. kdg ada nenas.. alhamdulillah ok..

saya makan je. lepas pantang 44 hari pun makan laksa dah. Alhamdulillah x da pape yang buruk jadi.

sy mkn jgk nenas... tp buat rasa² je.... lpas teringn kt tekak je .. jgn mkn bnyk