(31.7.20) luahan perasaan hamil pertama kali

Post ini hanya utk meluahkan perasaan sy dlm bab mengandung ni..mula2 mmg happy bila dpt tahu telah hamil..mula 7 minggu tu datang simptom muntah..mmg start teruk pada minggu 10.. syukur juga kondisi sy tak teruk sgt..masih dpt telan nasi dlm portion kecik. Tetapi smlm itu (week 11) sy rasa tegang dan senggugut di area rahim. Cmna sy dpt tidur sy pun x tau..dan hari ni pula perut rasa heavy dan mengeras??..sy tak tau cmna nak describe rasa ni..first timer.. tiba2 jer rasa takut tu dtg. Kalau yng smlm pun sy dah rasa x selesa, apa lagi bila rahim dah start membesar...semuanya tegang dan berat..dpt tak sy bertahan .. baru sedar betapa seksanya mengandung.. walaupun sy ada anxiety sy sendiri (takut keguguran, kesakitan beranak dll ) sy masi nak teruskan dgn kehamilan ni. harap sy kuat melalui rintangan ini demi si kecil. #1st baby #11minggu

2 Các câu trả lời

Saya pun Mula² macam tu jugak.. Macam² perasaan tu datang.. Terfikir bukan².. Tapi kita Seorang ibu yang kandung kan bayi dalam rahim kita sendiri.. Bersangka baik Dan fikir la baik².. Insya'allah kuasa Allah tu.. Semoga awak terus kuat untuk menghadapi semua itu.. Semoga awak di pemudahkan segalanya urusan Di Dunia Dan akhirat ya aminn aminn 🤲🏻

Positif.. Itu normal bg ibu hamil.. Perut tgh susun atur organ bdn... Nk sesuaikn keadaan baby.. Utk 3 bulan pertama kna byk bersabar ..jgn stress.. Klau rase risau sgt.. Pergi klinik dptkn nasihat drp dr.. Moga awk dpt tmpuhi kehamilan dgn hati y gembira dan tenanf