muntah2

Pls mommy...bole share x mcm mana nk kurangkan mual2 dan sakit kepala...8week pregnnt..mual2 dr pg sampaila ke malam...sakit kepala berterusan..

9 Các câu trả lời

Sy dulu pun pun macam sis. Sampai 31w sis. Ke mana2 pun saya bawak limat purut buat hidu2. Kurang sikit loya tapi still muntah la sampai 31w huhu makan minum memang out

Sapu myk angin. Mkn ikut time supaya angin x msuk prot. Mkn benda2 masam o apa2 je la yg tekak ni blh trima. Smga dpermudahkn

Sis boleh cuba minum air halia madu. Saya amalkan air halia madu masa 1st trimester. Alhamdulillah, takde muntah2.

Klu sy mkn coklat..sy xsuka mkn asam time pregnant..so sy akn mkn coklat..tp jgn mkn bnyk ye 😊

Sentiasa bawa minyak angin or minyak aromaterapi. Makan buah2 n biskut tuk hilang rsa mual

normal sis. sy dlu pn macam tu. tgg la da 3 bulan nt alahan semakin berkurangan .

Sis boleh minta i tawar dgn bidan kampung. Mudah2an boleh membantu alahan sis tu

Sis try ni.. masam sedap utk ilangkan mual

Try mkn asam2..