Hi ibu, nak tanya, ada tak yg kat sini prgnant tapi payudara dah tak sakit masa 9 week?normal ke?

23 Các câu trả lời

sambungan di atas, sy tak period langsung december. kalau ikutkan harini cun 9week. tapi sakit payudara tu hilang, adakah itu tanda² yg tak baik atau ianya normal? risau sgt jd apa² kt baby. 😭 kebetulan sy dan adik sy sama² prgnant , beza nya dia skrg 13 week nak msuk second trimester. tapi payudara dia masih sakit. dan sy tidak 🤧 nak ke klinik tp susah.

2y trước

normal tu sis. semua wanita bdn x sama. kdg2 ada yg alami simptom hamil ada tu lgsung x sedar dia pregnnt. so jgn risau sgt bila breast da x sakit k. ada je org dri awal hamil smpi bpe bulan on off breast sakit

Jgn risau. Kita tak pernah rasa sakit kat payudara pun. Kita lagi la extreme masa anak first kan, kita beli sekotak pregnancy test tu (yg murah tu) tiap2 hari test... haaa... bayangkan 😅😅😂😂 sebab kita susah nak dapat anak, bila dah ada, berderet 😅 jadi, kalau rasa macam was2 kan, buat macam kita... haha. (Jangan2, membazir) 😂😂

Jangan risau sis. saya masa awal2 belum tahu pregnant payudara saya selalu sakit ingat kan biasa2 sahaja. saya tcc 11tahun,saja check bulan Ogos 2022 tahun lepas naik double line,terkejut dan besyukur sangat2 sekarang dah 30 minggu usia kandungan..kadang2 payudara masih sakit juga.

saya tak pernah rasa sakit breast sampailah atas 30w baru rasa sakit.. tu pun sebelah je... pastu kalau tertekan kuat baru sakit.. masa 2nd trimester saya punya nipple pedih2, saya sapu cream utk nipple yg luka je, pastu terus okey jangan risau sis, takda apa pun ☺️

tak perlu risau sis, macam sy awal² trimester memang sensitif sangat payudara pastu hilang rasa sakit tu..sekarang dah masuk 2nd trimester datang balik sakit payudara tu bila malam la sebab xpakai bra untuk support breast tu..

tak semua org akan alami simptom yg sama ... mcm sy awal2 payudara mmg sakit .. lepas tu stop .. lepastu nanti sakit balik ... sis jgn pikir bukan2 .. jgn stress2 .. xbagus untuk kandungan ..

2y trước

tulaa sy risau sbb mmg dari awal prgnancy mmg asyik stress je. hrini payudara tak sakit pandai pulak sy nya gelabah .. tkasih ya kongsi cerita.. 💕

jgn compare... tak semua sama sis... sy ank pertama memula je sakit LPs tu xsakit yg num Dua ni.. nak masuk 20weeks lg bertambah sakit... 🥺

sya sakit dri 6w. 7w baru tahu sya pregnant. rupanya tu salah satu simptom org mengandung. 9w baru lega sikit. misi kata normal

setiap mommy alami simptom yg tak sama. sy 1st & 2nd pregnancy dr awal smpi bersalin xde sakit payudara

Payudara sy sakit awal mengandung je sis.. lps dari tu just membesar.. 7bulan dh start keluar susu