Sy nk tanye.skrg sy 27w2d.Baby gerak tapi tak sekuat minggu sebelum ni kenape ye?Cek denyutan jantung baby ok je normal

3 Các câu trả lời

sebab skrg awak tgh 7 bulan. selalunya baby usia kandungan 7 bulan mmng akan kurang aktif sikit. dia akan aktif balik masa 8 bln. Faktor lain, mungkin baby tukar posisi dia ke dlm jd awak xrasa sgt dia tendang.

Sebab baby makin membesar. Ruang makin sempit. Sebab tu baby tk gerak manaa. Yang penting cukup 10 gerakan dalam masa 12 jam.

cek pergerakan baby cukup tak 10