Hi mommies, mcm mana nak handle morning sickness? Selalu rasa letih, tak larat, pening2, loya 🥴🤢😓

6 Các câu trả lời

inshaaAllah sikit je lagi. boleh tu munmy 😍 kalau loya2 tu sbb makan x tentu, mummy kene makan on time. makan sikit tapi kerap. kalau loya tu sebab xleh tahan bau ke, jauhkan diri dri bende tu. mcm sy takleh bau ikan mentah ayam mentah bau peti sejuk, mmg sy tak masak 😅 yg lain2 tu kene banyakkan rehat, jgn buat kerja berat2. kerja rumah kalau nk buat pun yg ringan2 je mummy, jgn sampai mengemop, mengangkat bakul baju pulak. ok tu je mummy tips saya. saya pun dlm fasa2 loya ni hihi. kita sama2 doa supaya kita dapat tempuhi fasa pregnancy ni ya 😍

3y trước

insyaallah, aaminn terima kasih mommy 🤲🥰

Anak kedua tapi masih alaminya 😣 pegi kerja macam nak kena seret kaki.. mcm sy kena banyak rehat baru loya, letih tu kurang.. makan buah. Harap fasa ni berlalu secepat mungkin 💪🏼

3y trước

all the best sis, Insyaallah moga dipermudahkan urusan kita 🥰

saya dah 12 weeks, morning sickness ni saya selalu makan awal pagi and then makan buah yg masam2. paling penting minyak angin 😜

3y trước

hehe ok tq mummy 🥰

banyakkan rehat. elak daripada benda/environment yg buat kita loya semua.

3y trước

insyaallah 🥰

Kena banyakkan berehat je sis 😅

3y trước

🥰🥰

bykkan rehat je

3y trước

ok baik 🥰