Suami x prihatin

Pg ni saya ada bergaduh kecil dgn suami.. Anak saya ada eczema... Jd kulit sntiasa kering dan gatal.. Saya minta tolong suami sapukam lotion smntra saya solat subuh... Lps je solat. Saya tanya dah sapu lotion ke belum.. Suami jawab... Anak xgaru pon xpayah sapu la... Saya terus tersentak dan ckp dkt suami "ssh ke nk tolong sapukan lotion" .. Terus suami ckp syaa ni suka memaksa dia buat sesuatu... Saya ckp kt suami. Saya dah ckp elok2.. Dan xsuka nk suruh byk kali. Tp suami sejenis klau suruh sekali kdg lupa dan xbuat.. Dan mula la ungkit mengungkit hingga anak menangis dgr kami brtekak mulut.. Saya surirumah.. Dan skg hal anak kbykan saya yg handle.. Dlu suami akn mndikn anak atau bg anak mkn.. Tp sjk suami sibuk kerja. Kbykn hak berkaitan anak. Saya yg buat termasuk bg anak mkn.. Mndi. Tukar pampers smpai la tdokn anak... Saya cuma rasa sedih dah terkilan sbb mnx tlong sapukan lotion smpai ckp saya ni masak pon xikhlas... Msk pon brpa bulan skli... #bantujawab #bantusharing #mintapandangan

2 Các câu trả lời

fahamm.. tp sye jenis direct je dgn hsband.. sblum ada anak lg.. ble da ada anak, sye suruh je hsband buat ape2 pun.. memg kne ingtkn bkali2.. sekali 2 x jln.. palg snang, sye bahagi tugas ngn suami.. bab basuh bju, cuci toilet semua dia..

maybe awak kena slowtalk dgn suami awak, ssama luah apa yg tak okay. sbb org laki ni mmg kbykkan mcm tuh, suka lupa, kena bising byk kali baru buat n ingat.

3mo trước

ye. selalu dah ckp.. sampaikn dah penat nk ckp.. kdg simpan dlm hati je.. bukan nya benda ssh pon nk minta... sapukan lotion ..tukar pampers anak.. tu pon anak dia jgk.. hurm ... sedih ye