contraction

Perut sakit.. lps tu hilang.. datang sakit kejap2 tp tanda turun takda lagi. Pi hsptl doc ckp jalan dah bukak sikit tp baby blm matang sebab baru 37week.. so doc suruh msk wad. Doc bg suntikan utk matangkan paru2 baby. Pagi esk kena suntik lagi sekali ?. Harap esk dah blh balik rumah la... Ada pengalaman macam sye tak?

contraction
19 Các câu trả lời

Alamak . Kenapa 37 weeks tak matang ? Doc yang checkup saya tiap bulan kata 37 weeks da matang and bole da la nak bersalin . 😅

5y trước

Aah.... Sy pun pelik ni. Knapa dah 37weeks msh blom matang, bkn dah full term baby ke... Kna cucuk lagi, sakit kn... Spttnya dah msk 37weeks tu anytime je dah blh bersalin kn...

Sma mcm sy..bersalin 37 weeks lps cucuk ubat matangkan paru2 baby x lama lps tu brsalin,jln dh bukak

5y trước

Hrp2 mcm tu la sis.. tq ya atas info..💞

Sy harituu anak 1st. Lps dh doktor bg injection utk matangkan paru2 baby, terus blh bsalin lps tuu.

5y trước

Seram plk dgr Bab toreh sikit tu 😅😅 apepun dh selamat Kan.. hehe mmg x blh jangka.. nsb blh normal kan

Saya dulu x sakit.. tp jalan da buka 4cm.. jadi dktr pecahkan air ketuban.. masa tu 35w

5y trước

Baby premature ya.. bby keluar brp berat sis?

Kakak sy bulan Sept premature contraction. Ngam2 35 weeks, Dr buat c sec.

5y trước

Belum sis. Tapi sebelum ni first baby dia c sec jugak

Bersalin 37w kena cucuk juga ke? Huhuhu sis warded hospital mana?

5y trước

Time cucuk tu je sakit. Lps tu ok sis..

Semoga Allah permudahkan segakanya... Bnyakkan istigfar...

5y trước

Tq sis 💞 Aaminn.

Semoga dipermudahkan proses bersalin

5y trước

Aamin sis 💞🤲

Jalan dah buka sikit tu bpe cm?

5y trước

Oic..smoga slamat bsalin ya.