36 weeks

Perut makin turun . Klnkan* kdg sakit, pinggang pon kdg sakit . Asal je baring perut rasa sakit spt memulas spt nak berak tapi tak mbuang pulak.. Da 3 nak masuk 3hari ... Jumpa bidan, bidan kata kejap lagi baby nak kluar da .. Tunggu hari . Tapi tanda2 nk berank blom kluar lagi .. Sya takde pngalaman sbb anak 1st . Rasa skit apapon dari 1st trimster hingga ke 3rd trimster pon blom rasa . Sbb too ' perut mengeras' pon sy tak tahu . Sbb sy takpena alami .. Adakah yg sy alami skrg ini 'perut mengeras' atau mcm mna? Sy pening .. Shuben ajak ke hospital tapi sy tanak sbb sy bole handle lagi rasa skit memulas ni ? so far, pergerakan baby aktif . Alhamduillah .

2 Các câu trả lời

Ye tggu hari je tu..akan ada rasa beza perut mengeras,mummy sendiri akan ada rasa instinct tu..better pergi hospital utk kepastian shj..like my mum said,kalau dh xboleh senyum bila contraction, ha nak dekat la tu😅

5y trước

Bdebar nye

bby nk kuar tu..Perut mmulas kerap xsmpai 5minit bnyk kli.Better g hspital sb tkt dah duk kt bwah nk kuar..Lgsatu mmng tnda yg mcm nk berak tpi xberak tu tnda2 nk bersalin..

5y trước

klu g xslh sb ank pertma xade pglmn..Xade misi nk mrh..