39 minggu kandungan

Sy dah 39weeks tapi masih belum ada tanda2 bersalin lg. Risau pulak. Mcm mana nak tahu kalau baby dah terberak dalam perut? Skrg ni just ada rasa perut mengeras je kdg2 tapi tak sakit. Kalau rasa memulas mcm nak berak tu baru betul tanda nk bersalin kan?

2 Các câu trả lời

sya ank kedua 40week 5days bru bersalin.. masa tue doc dh bg tarikh utk induce, sehari sblm tarikh tue dh keluar tanda.. p hosp dh bukak 4cm. jam 3.45am selamat melahirkan.. spttnya hri tue kena induce tp baby nak keluar tanpa paksaan 😅 tepat2 je keluar d tangan nurse dia terberak.. nasib baik x terberak masa dlm rahim.. 🥲 ( throwback 2013 ) skg 36weeks3days ank ke3 , harap2 kali xlah overdue.. 🤲🏻

takpe, jangan risaum saya 41 minggu baru bersalin:)

3y trước

tak kena induce ke? lambat seminggu dari due date ye?