Hai semuaa nak tanya siapa yg due date bulan 11

Persiapan ap yg ibu² daa buat...berapa bulan ehh kita patut buat persediaan pembelian and koss pembelian..sy first mom tkthu nak mula dari mana #SeriusTanya #bantujawab

8 Các câu trả lời

Ikut masing2. Sy start 6 bulan bru beli, sy start beli sikit2. Bag ke hospital bulan ke8 dh siap prepare dh. Nk beli barang apa semua bergantung dgn ibu sendiri juga, list org lain2. Cth first child sy x beli carseat/carrier pn, plan beli lpas 1 tahun ke atas. Cuma utk mittens/booties/topi x perlu byk, beli 10pcs pn cukup dh. X guna lama & klu sy jenis basuh bju ank stiap 3hari so 10pcs pn cukup. Mcm pump susu pn sy beli je sbb tkut tiba2 bengkak susu pula, tp ada je org x beli Kos pembelian pula again x sama, ikut juga brand apa sis ambil. Stroller/katil baby mcm tu byk je murah2 dkt shopee/parkson. Sy x kira sgt kos pembelian, bila masa ada duit sy akn beli.

beli sikit2 since pregnant 4bulan so xtrasa sgt bile belanja tu. bju nb jgn beli bnyk2 sbb baby cpt bsar. brg ibu untk pantang :- stokin kain batik pad minyak panas pilis tungku ( jka berkemampuan ) breast pam ( if sis working mom) bengkung ( jika berkempampuan ) brg baby :- baju mitten& botties ( beli skit je xpe sbb xpakai lama pun) pampers minyak telon botol susu swaddle

3mo trước

terima kasih byk2,sy first mom bingung nk beli apa

Hi Sy due date bulan 11 Saya dh beli sikit2 barang baby yang penting2 sejak dari 13weeks. botol susu, pakaian newborn, bib, socks, mitten & booties, bedung, alas tukar pampers, set berus botol susu. beli brg yang kecil2 dulu, sebulan beli sikit ..nnt dh dekat nk due baru beli brg yg besar2 contoh mcm car seat, baby cot, baby bottle sterillizer & lain2 ..

Sy due bulan 11 ni. Sy dh beli sikit2 brg bby sbb sy beli dkat shopee. Jimat sikit dri kedai. Bahagian pakaian, swadle apa smua blm lg sbb sy blm tau jantina bby lg. byk lg x lengkap tp xpaa yg pnting stiap bulan beli mana2 yg pnting

4mo trước

Better pakaian2 beli ja yg universal, girl boy blh pakai. Mcm kwn sy, scan boy tp yg kluar girl. Slalunya klu boy mmg boy kn tp ada juga kes mcm tu. even doctor pn ckp scan ni cuma anggaran, tp klu mmg yakin dgn gender baby tiada msalah.

Saya bersalin bulan 11 tahun lepas. Bulan 6 dah mula beli sikit2 pakaian dia. Setiap bulan beli sikit2 tak terasa banyak belanja. Hujung2 baru saya beli ubat2tan sebab berkait dgn expiry date

sy due bulan 11 juga...tp belum prepare apa² lg sbb barang² baby mmg agak jauh sikit nak beli sy duk pedalaman...n ni pon kira anak kedua so beli mana yg patut je laa

3mo trước

sye anak ke 2 xbeli baju langsung, guna abang dia punya je haha. sye cuma beli minyak telon dgn pampers je haha

start 6bulan tu kena beli dh. sebab ni pengalaman sy. 7bulan kena admit ward dh. apa pun tak prepare lagi. harap sedare jelah yg bagi brg2 baby.

ikut diri msing dn ikut kemampuan mcm sye due bln 7 apa pun xbli lgy