Anak tak nak dengan orang lain??

Pernah tak korang ada experience anak jenis yg nak melekat 24jam? Even dgn abah atau nenek atok dorang taknak. Macam mana eh nak bagi diorang stop macam ni? Anak dah 7bulan dah. Stress jg ditambah dgn abg dia pun manja dengan syz

3 Các câu trả lời

Anak saya start ni baru mernegek, kira masuk 6 bulan la, asal tinggal je nagis macam orang buat, saya suri rumah n kdg nk g buang air kecil pun x boleh sebab dia nak melekat, tidur pun nak melekat je, lagi pun dia start tu sbb masa tak sihat, skrg ni saya minta izin hsbnd balik rmh mak saya, n sya train dia untuk bagi dia ddk dgn mak n adik2 saya. Alhamdullilah okey. hehe, tapi risau jugak lepas ni nk blik ke rmh sndiri semula, risau dia tak nak ddk jgk

6mo trước

Anak sy lepas sakit 5 bulan haritu dah start takut org. Sebelum ni sape2 ambil pun dia ok je pernah je tido rumah mertua 2 malam tanpa saya dan husband tp skrg ni sape2 nak ambil pun pandai dah alihkan badan dia. Sy pun suri rumah sepenuh masa jg sis nak masak tu memang kena tunggu dia tidur je dan nasib2 la klau masa tu dia tidur lama sikit klau tak memang tak sempat siap masak bangun dah dia merengek.

Mcm ank sya mcmtu jugak, tp boleh diterima lagi sbb tinggal kejap kt atok nenek n ayah dia, dia masih ok. Tp kalau lebih sejam dua tu dh mula la dia merengek nak kat mak dia jugak. Semua org tk dpt nak pujuk. Nak saya jugak pujuk dia. Kerja pun banyak juga trgendala. 🥹 cuba awk bagi je kt atok nenek n abah dia, dia nangis2 pun jgn hiraukan. Lama2 nnti dia akan biasa😇

6mo trước

Sama la mcm ank sya. Atok nenek dia mmg tkut tngok dia nangis mcm kena dera. Tp tu lah, demand anak lain2. Harap sis kuat dan banyak bersabar.

mmg ada ank yg mcm ni...slalu bwk ank berkumpul ramai2....elakkkan hilang mengejut dkt ank...nk pergi mana2 kena bgtau....ank sy dah 3y tp masih ada penyakit ni...cuma dah berkurang berkepit...tp kena sy ada depan mata....

6mo trước

Selalu bawa pg kenduri family tp still tak jalan sis. Family lain pun takut nak ambil anak sy sebab dia lain sikit kalau nangis macam kena dera je sis.