Kalau anda & pasangan dalam situasi macam ni...

Pernah tak kita imagine kita 'ter-bersalin' dalam kereta ya gais?😆 Perempuan biasanya mesti kadang kalau keluar risau kan takut-takut terjadi macam ni... Tapi macam mana dengan pasangan korang pulak agaknya ya?😏 Cuba imagine & suruh dia imagine sekali😁

Kalau anda & pasangan dalam situasi macam ni...
17 Các câu trả lời

Suami memula mengeluh dulu kot sbb dia ingat sy x bagitau lah tu dah terlahir, tapi kalau situationnya saya yg tetiba rasa konon2 kepala baby dah terasa tu mesti dia suruh jngn dulu jgn dulu then sy pun samada btl2 ikut ckp dia or naluri. Bila sy mgkin lebih pilih naluri sy utk push, mesti dia sambut terus dgn perasaan x menentu lagi2 belum sampai hospital lah katakan, nk marah pn apa leh buat, selesaikan dulu mana yg patut call yg lebih tahu n drive lelaju if semua nmpk mcm ok,mmg selebihnya x tahu lah kan 😅😅😅 tp ni yg sy imagined lah.. Begini lah kot keadaan yg berlaku.. Bingung sgt2 sampai panik suami wlpun muka mcm nk makan org 😅 kalau sy ikt ckp dia, msti sy rasa lebih siksa sbb kena tahan tu yg alamak x boleh bygkan kalau dh pecah ktuban,kalau blum xpa kot. Tp ni kalau dah pecah n kpla pun mgkin dhujung btl,mesti baby lagi siksa dari sy sendiri. Hmm😣If kalau lah terjadi lebih kurg mcm tu,sy hrp ianya lebih tenang n lebih baik dari yg sy sangkakan even mgkn bakal dpt nurse yg hati dingin n jenis marah2 lagi mcm dulu2,sy dah prepare kalau jumpa lgi spesis nurse2 gini mcm pngalaman prtma dulu,mmg 🤬 mcm ni lah dlm hati tp benda dh nk jadi..ishh..x sudah2..

rsnye husben sy msti kabut..😂😂😂n tetb stuck xtw nk buat apa menung dlu kmdian berfikir..😂😂😂✌🏻🏃🏃🏃💨💨💨

3y trước

samela kelam kabut plus mrh kot ..hahaha

saya rasa dia akan pengsan dulu , saya akn beranak sndiri pakej drive sndri pegi hosp bawak dia plak pegi emergency 😌😌😆😆

Saya harapkan kami bertenang jika situasi ini berlaku. So blh berfikiran munasabah call emergency dan ikut arahan mereka.

Maybe dh panik dan gelabah tp mtk semoga allah permudahkan segala urusan bersalin sy dn ibu hamil dluar sana , aamiin

pengalaman terbersalin dalam kereta sy pernah lalui.. cuma pengalaman bkn pasangan yg sambut kelahiran tu.. 😅😁

3y trước

mak.. masa tu x ada pengalaman 1st baby kan? 😅

suami relax je kot.. sbb dia jenis tk takut darah.. dulu branak pun lek je dok sblh doktor 😅

Confirm dia blur, cemas, tak tau nk buat apa, maybe dia akn ckp tahan dlu😅boleh dibayangkn

rsanya suami sy pengsan sbb dia takut darah..

xnak rasa2.. sy tau suami sy akan cemas