Kata2 semangat

Perlukan kata2 semangat. Skrg dah 8weeks 3 hari. Tekak masih tak bole nak telan mcm2 makanan. Dulu selalu makan banyak2. Sekarang 1 pinggan tkleh nak habiskan. Hari2 saya nangis sebab stress mual & muntah je. Haritu masuk hosp kena masuk air sbb badan tkde air dah. Macam mana nak jadi kuat mcm mommies lain? Saya emosi sikit sekarang ni.. meleleh je air mata.. kadang2 tak kuat . Saya pregnant anak first 😢

7 Các câu trả lời

bykkn minum air kosong supaya tak alami hydration..jika xblh telan air msk ..air sejuk..air coway atau cuckoo blh try minum mineral water... kmudian ttg mkn pula..kena try n error.mcm sy dlu bubur nasi je sy blh telan ms 1st trismeter...tu kekdg husben bwk g mcd...kekdg chicken texas kekdg marrybrown semata nk mkn bubur...kekdg g psr mlm atau stall tepi jalan bubur ahmad tuk bli bubur..dan kekdg makan fun fries cicah ais krim sundae..bila dh dekat2 nk msuk 2nd trismeter baru sy blh makan yg sup2.. makan bihun sup... mi sup .. kdg alas perut makan roti krim atau biskut jacob cicah susu frisomum... mkn dlm kuantiti sikit tp kerap..jgn xmkn lngsung nnti bdn jd rs cpt lemah tak bertenaga dan kena kuatkan smgt juga..kalau xblh msk sbb bila tumis rs nak muntah..puan blh try mintk tlg husben mskkn... mg dpmudahkan segalanya amiin

Samalah sye pun makan muntah. Tp setiap kali muntah, kuatkan diri ckp ni yg aku nak, aku nak zuriat, muntah2 ni is a good sign that my baby is developing well, alhamdulillah ya Allah. Sikit tips utk kurangkan rse nk muntah sye ambil limau purut n kikis2 pakai jari everytime rse mual2, n bau limau purut tu. Lepastu sye make sure sye minum air mineral banyak supaya tak dehydrated. Awak boleh buat mommy! Kte kuat demi anak!

1y trước

klau sy xleh bau limau purut,serai n bwg putih bau jew trus muntah

Sy masa anak firts..sama mcm sis..xlalu mkn langsung..sy bnyakkan mkn buah2..skrang anak 2nd baru 6weeks..masih blh mkn makanan yg rsa nk mkn jer..klau xrsa nk mkn mmg xleh nk telan..yg ni pun sy sediakan buah2 & biskut oat..lg 1 nestum coklat..sis blh try..

Sama sis...saya harini dah 8w5d.makan semua tak lalu dari 5w haritu...milo dan maggi ayam je yang lalu kat tekak ni.hadap mual dan pening yang teruk.apapun kita semua mesti kuat demi baby dalam perut kita ni💪♥

Semoga awk trus kuat utk bby dn semoga dipermudahkan segala urusan...

kita pon lebih kurang sama, tpi kita anak first

sama la saya mcm awk. tp saya anak second