TTC / OPK.

Perlukah continue gune opk selagi belum period? Last period sy 08/10 tp tk mgndung. Atau tunggu dtg period bru continue gune opk?

7 Các câu trả lời

Sye gne opk utk check wktu subur je.. da jmpe double line then stop... Dlm group nie bru sye tw bley truskn smpi period.. tp bg sye its more confussing.. watpe nk srabut kepala memikir? ble period delay, check plak upt..

7mo trước

ye byk yg cek smpi wktu period. period dh delay tp upt masih negatif. mgkn sy ada mslh hormon

Berhenti test OPK slps jumpa waktu subur.. Membazir test hari2. Lps tu rehat seketika.. dlm DPO9 ke ats bru cek UPT pula smpi jmpa double line atupun smpi turun period.

7mo trước

Ya dh sbulan lbh tk dtg period. upt negatif.

kalau dh jumpa hari subur & lepas tu opk start -ve semula blh stop ber-OPK dh. lepas tu tunggu period dtg. If period lewat dari biasa test guna UPT pulak

7mo trước

ye mgkn hormon sy ada mslh kot

same lah ...saye last period 9/10 Smpai Skrang x priod lagi..dah cek upt Mase lewat 13 hari negatif..Skrang 28 hari belum cek lagi

7mo trước

awak cbe cek mna tau ada rzki. sy dh cek upt tp negatif

cycle selalu panjang mana? pernah dapat positif OPK dah tak sebelum ni? ada tanda2 macam nak subur semula ke? macam ada EWCM ke?

7mo trước

mgkn juga sy trlepas waktu subur. sllu tlpa test

Last period 8/10.. so test la opk sampai jumpa positif.. klau tak pregnent akan period

7mo trước

ye last period 8/10 tp blm dtg period smpi skrf

skrg masih belum period? means dah sebulan lebih la tak period?

7mo trước

yup, belum period lgi. dh sbulan lbh