bedak bayi

.. Perlu ke tak bedakkan bayi?

19 Các câu trả lời

Bedakkan bayi untuk? 1) nak bagi kulit muka bayi putih melepak macam zaman kita kena tepek-tepek bedak di muka, dahi? 🤣 2) nak keringkan kulit bayi? 3) nak wangikan bayi? Tak perlu kot. In fact, kulit bayi sangat sensitif dan lagi perlu kelembapan lagi ada la. Antara bedak dan losyen/krim, losyen/krim lagi bagus fungsinya masa sekarang, dengan cuaca zaman sekarang yang aduh panas terik bahangnya!

.. as for me, i used bedak for my baby when she had reached 6 months lh.. tu pon sikit je sbb brpeluh. Sya ade baca, powder is not advisable to use for newborn babies and some babies as well walaupon dah besar especially on their private parts.. sbb kdg2 ade baby allergic pda bedak, and ade baby kulit sensitif. And it's dangerous as well coz they might inhale the powder.

Saya pakaikan aja sebab dari bayi kan kena bedung dan baby saya cepat peluh. Sian kat dia melekit badan, nak mandikan selalu tak boleh jadi saya pakaikan aja cuma tak bagi kena pampers dann elakkan bhgn kemaluan dia

ikOt keadaan kulit bayi tu mcm mne sis, klau naek ruam biji2 baek jgan pkaikan bedak tu, sebab stgah bayi kulit sensitif😊

Kalau saya masa anak sulung cuma bedak kan dibahgian ketiak, celah kangkang, leher. Just bgi taknaik melecet.

kakCik memang x kan bedakkan baby..kecuali diorang da besar2..x bagus sangat pon bedak2 ni untok baby...

Saya tak letak pun. Rimas saya tengok bayi berbedak sana sini. Lagi pun ada kata tak elok berbedak.

I x. Mandian n losyen pun x. Biar natural gitu😆😆😆

Saya tak bedakkan baby pun 🤗✌🏻

Boleh je sikit² kt muka...