Puting (pacifier)

Perlu ke bagi puting pada newborn? Utk bagi dia tenang kan..? Saya df & campur susu formula sbb baby kuning, bila baby cry belum cukup 2 jam utk bagi susu formula, saya bagi dia df, tapi dia mcm x puas.. Nangis sambil tarik2 nipple.. Perlu ka saya bagi puting utk dia isap?

2 Các câu trả lời

Maybe dia nangis bukan sbb susu tak cukup..puting ni xperlu..persoalannya mak nk bg ke tak..bkn perlu ke tak.. Maybe susu laju sgt..maybe dia kencing berak…maybe dia ada tongue tie..kalau mcm sy xfikir pun cukup 2 jam ke tak sy just bg je dia minum..kalau bg puting ms newborn ada risiko mak akan asyik sumbat dan sumbat padahal anak lapar susu. Pastu berat anak xnaik mula tertanya kenapa..

9mo trước

Ouhhh betul lah kann....bergabtung pada ibu, nk bagi atau tak.. Bukan perlu atau tak.. Penjelasan awk sangat clear kan persoalan saya.. Terima kasihh taw..

nurse tak galakkan bagi puting waktu newborn sbb taknak baby confuse puting palsu dgn puting ibu. better tak payah bg dulu. kalau nk bg, bg lepas sebulan ke 2 bulan lebih kalau tak silap. and baby newborn mmg kena banyak menyusu, jd saya suggest mommy just bg je susu df