First Baby

pengalaman ibu² semua.. berapa week p scan untuk confirmkn prgnt..

39 Các câu trả lời

Sy 24 weeks.. huhuhu sbb keputihan.. xtrfikir pn prgnant.. sbb ni baby first.. sdr pn sbb baby dah gerak2 dlm.. br gi scan tgok2 ade jantung baby.. lps tu br buat buku kt KK.. mmg kne bebel dgn nurse.. tp nsib dpt nurse yg sporting.. cme mle2 je... Skrg ni dah 28 weeks.. baby Alhamdulillah.. sihat.. cme ibu die ade kencing kotor dgn hb low.. mggu dpn check up blik.. huhuhu

4y trước

Banyakkan minum air masakkkkk

Sy check upt msa tu dh 6 weeks... Tp buat2 x tau... Lps tu keputihan kuat so risau kt baby tkut kna jngkitan jdnya sy g buka buku 7 weeks... 12 weeks bru scan d kk...

scan dkt klinik swasta 6w, lepas tu call kk utk book buka buku pink. scan balik 8w tak nampak apa2, cuma kantung je. 10w buka buku pink, Alhamdulillah nampak baby.

Haritu saya 4w. Tu pun rezeki scan nampak. Kalau boleh scan masa 8w pun okay juga. Sebab saya pernah baca kadang2 4w taknmpak lagi

Sya chck upt ja thn lps 6 mnggu bru gi scan sbb scan awal xkn nmpk pun kan, so lps 6 mnggu dh bole tgk jntung bby

1st scan 4w tp masih nmpk kantung baby jer. 8w baru nmpk baby dgn denyut jantung tu pon scan melalui bawah

4y trước

Sy baru nk pergi scan week 9. Mmg akan scan dari bawah ke?

Saya skrg 6w, tggu 8w ke 12w baru buka buku n scan. Sbb saya dan husb ke klinik swasta

Sy scan mse 9 week.. dah npk baby time tu.. better klau sis nk scan 9 week ke atas..

5 weeks sebb ade keluar coklat² cikit...risau so g klinik terus.......hihi

22weeks baru nak bukak buku beb ko qhase 🤦🏼‍♀️ doc pun bising .