Mentally breakdown.

Penat mental dgn emosi juga ye jadi seorang ibu ni, tambah pula fulltime housewife. Setiap hari 24 jam hadap perangai anak, cuba tahan untuk sedih untuk marah. In the end of the day, menangis sorang sorang dalam diam sebelum tidur, just untuk lepaskan rasa penat emosi dan mental. Kalau kita tunjuk sikit kita punya mental breakdown tu, suami bising pula. Kata kita takpandai control emosi, walhal kita seharian control emosi. Anak buat silap sikit masa suami ada, sampai ter trigger emosi isteri, masa tu jela suami nampak. Tahu jadi macam ni, saya pun tak nak kahwin tak nak ada anak. Hidup bujang lagi bagus. Silap.

2 Các câu trả lời

Inilah masanya utk berkongsi dan luah perasaan dgn suami. Suami tk faham sbb bukan dia yg jaga anak tu 24 jam. Cuba minta dia 2 hari je utk puan luangkan masa utk diri sendiri dan serahkan kerja rumah dan anak kt dia sorang sorang, confirm sekejap je dia dah rindu puan sbb tk boleh handle. Nama pun perkahwinan, hasil 2 orang. Penat ke apa, luah kt suami. Bukan pendam sorang sorang sakit sorang sorang lepas tu nk menyesal kenapa tak hidup membujang. Asalnya kahwin tu sebab apa? Sebab orang paksa ke? Tak kan? Apa pun slow talk dan bincang elok-elok dgn suami. Kalau dia nak melenting, ingatkan dia tanggungjawab jaga anak ni dua dua ada, bukan si ibu je yang lebih berat tanggungjawab utk anak. Kerja rumah pun kalau boleh ada portion utk suami buat.

Semua pasangan akan mengalami waktu manis pahit masam dan pelbagai.Semua akan diuji.Akan tiba manisnya.Bersabar ya.Sentiasa solat doa kepada Allah.Minta yang baik2.In Shaa Allah.Allah akan makbulkan