control emosi berpantang

macam mana ye nak control emosi waktu berpantang ni ye. dengan nak jaga anak yang umur 2tahun 9bulan , dengan keadaan rumah mentua, situasi rumah, dgn bunyi yang agak bising.. bukan tak luahkan kat suami tapi macam berbalik balik pulak kat saya .. nak katakan suami tak faham , tak jugak mungkin dia faham .. tapi dia tak tahu nak handle kan jugak emosi saya .. yang dia boleh cakap SABAR dan KUAT KAN SEMANGAT. apakan daya saya dah mencuba sedaya upaya tetap sama jugak .. sekarang pantang yang ke 21hari .. sepanjang pantang ni la emosi tu ada 😌

1 Trả lời

hye ibu, semoga dipermudahkan urusan ya. fasa berpantang ni mmg susah sbb bdan tngah nk sembuh dlm masa sama hormon mengandung tu nk kembali ke hormon biasa. mmg kita akan rsa tk senang dduk, itu tk kena ni tk kena. me myself ada postpartum depression. Arwah mak dtg nk jaga pantang but since dh tua, bnyak yg dia lupa, end up sy yg kena buat semua. stress, smpai tahap halau suami keluar rumah. panic attack, tpi be strong ya ibu. moga ada ganjaran besar menanti kita nnti. 🥺