Barut & bedung

Pemakaian barut dan bedung sampai baby berapa bulan ye mommies?

2 Các câu trả lời

mcm sy dlu anak pakai bedung kejap je..bila dh mula pandai isap jari explore..dan mula mengereng..dah stop pakaikan bedung.. mcm barut ank sy pakai lama sikit sbb musim pns ms tu..dia xpkai baju jd sy pakaikan barut...nk2 dh mula sibuk meniarap jd sy pakaikan barut..supaya xbergesel perut dkt lantai . pape depend pd parent bagaimana..

Kami pakaikan barut pada anak sampai tak muat dan habis ubat cuci pusat tu (2-3 bulan je). Actually barut ni untuk jaga tali pusat hingga elok. Bedung hingga anak dah cuba2 nak meniarap.