Asslam ada tak ibu2 disini yang mengalami masalah kulit kering wktu hamil? pelembab apa yg sesuai ?

pelembab kulit#SeriusTanya

8 Các câu trả lời

Kalau masalah tu datang sekali dengan eczema macam saya, saya pergi klinik, doktor pakar kulit bagi lotion QV. So sekarang pelembap saya ialah lotion QV. Itu doktor bagi sebab memang selamat utk eczema & pregnancy.

Waalaikumussalam wbt Kena try n error sis sebab kulit kita tak sama… Boleh beli losyen atau moisturiser yang kecik2 tu try… Macam saya pakai rosken sebab kulit super duper dry😅

sy dri 1st trimester smpai 3trimester kulit kering gila², mmg truk kna sbb muka rasa mngelupas . pdhl sblm preggy mka glowy je. btw sy gna ceradan yg wrna merah, ssuai tuk ibu preggy

saya pakai alia punya moisturiser okay laa dah tak mgelupas kulit muka saya..lotion utk tgn kaki biasa ja saya pakai,sebab betul kulit jadi kering sangat..walaupun minum air masak

Yang diyakini selamat Mama's Choice. Nak pakai brand lain kena study chemical list substances need to avoid or cari pregnancy-safe skincare/product.

Try rosken sis sy kulit kering bila da kering pakej jd gatal sy sapu rosken alhamdulilah 3 4 ari da ilang sume tu

sis try bio oil

try and error