Kongsikan ubat ekzema

Pelbagai ubat telah dicuba untuk merawat anak2 yg ekzema...kongsikan pengalaman anda yg benar2 berjaya dlm menañgani ekzema...

3 Các câu trả lời

Kakak-dr kata mandi dengan air suam sabun dengan aqueous cream.Mandi selama 10 min je dan dap2 je badan dengan tuala..Lpstue sapu pelembap(50%white soft parafin + 50% liquid parafin),lpstue sapu steroid. -Badan,kaki n tangan(betamethasone) -Muka(Hydrocotisone ointment) Adik-dr kata mandi dengan air suam, sabun dengan aqueous cream.Mndi selama 10 min je dan dap2 je badan dengan tuala..Lpstue sapu pelembap -Badan,kaki n tangan(50%white soft parafin + 50% liquid parafin), -Muka n kepala(White soft parafin je).lpstue sapu steroid. -Badan,kaki n tangan(betamethasone) -Muka n kepala(Hydrocotisone cream)

56m trước

Untuk mak pulak.Disebabkan adik menyusu badan so sy makan probiotic,bio c n salmon omega dari amway.Sabun basuh baju n sabun botol susu pun sy guna amway punya jugak.. Alhamdulillah baby sy dah makin okay sikit.Merah n kulit mengelupas adik hilang dalam tempoh 3 bulan shaja..Kakak die dulu almost 2 tahun baru okay sikit.Probiotic nie untuk bersihkan usus mak dari toxin dan bakteria jahat..Mungkin sbbtue eczema adik cepat pulih n berkurang walaupun tak sepenuhnya pulih.. Dkt adik pulak lepas nie sy nk cuba stop steroid n cuba mndikan dengan sabun g&h baby dan pakaikan lotion g&h baby/Aloecare dari amway pulak

Doctor kata mandi dgn air sejuk. Dan ada ubat sapu beprosone ointment. alhamdulillah eczema anak sy dah ok.

Viprolab