Saspek ectopic

Patutke sy pergi scan dekat swasta sbb scan kat government tak nampak trus dia conclude as ectopic . Dah 3 kali ambik darah beta hcg naik sikit2 bukan mendadak (which is kalau ectopic akan naik berganda) sya dah 7 mggu. Firasat sy kuat katakan anak saya ada dalam rahim . Tapi ntahlah sy tk thu nk buat ap

5 Các câu trả lời

saya haritu, dah 6w taknampak bila scan dekat swasta plus saya ade bleeding sikit. lepastu, dia terus refer pada emergency gh. dorang pun cek tak nampak. amek darah hcg makin tinggi, dr suspect ectopic. terus kena tebuk untuk masuk kamera sbb scan atas bawah tak nampak. bila dorang tebuk, baru lah confirm saya ectopic

1y trước

Takutnya. Sbb darah hcg sy naik sikit2 je. Tp dorg pun tk brni ckp ectopic atau tak sbb tk nmpak. Dan sy tkde tanda ectopic

Ada pendarahan x sis? Better cek dekat swasta la, mcm sya pernah ada history ectopic ..(1 tube telah d buang)so mmg awal2 pregnant ,sya klu boleh tiap mggu pegi scan utk cek adakah baby d tmpt yg btul smpaila nmpk d tmpt yg btul(dlm rahim) bru ble lega

1y trước

Syukur lh sis, sbb most ectopic mmg simptomnya ialah terdapat sedikit bleeding, mcm sya dlu x tau preggy sbb sntiasa turun darah, ingatkan time tu period x lwas.. sakit pinggang n perut mmg kerap tp ntah la, sbb x tau kan jd buat x peduli smpai la berlaku rupture, yg ni mmg sakitttt sngt2

kdg2 dr kata ada yg dh 7-8 weeks pun still tak nampak lagi kantung .. tpi kalau awak nak scan dkt swasta pun takde masalah sis .. pegi je sis ..

1y trước

Haah betul sbb kawan sy 7w tk nmpak apa2 smpai dr tulis empty scan tp bila dh 11 mggu bru nmpak

patut je sis. pegi je swasta. hehehe

pergi la.