Mana Pembersih Lidah Yang Bagus?

Hello Parents,Nak tanya mna pembersih lidah bayi yang bagus? berus silikon , cotton swab atau kain lampin je? Skarang pakai kain lampin lidah bayi masih tebal/tak bersih sehari 2kali..ada tak cara nak bersihkan lidah bayi ..skarang 4bulan..#seriusnanya #pleasehelp

5 Các câu trả lời

saya pakai ni, kain cm lampin tp nipis je dan da siap2 potong kecik. lilit2 je kat jari. senang sgt, guna jari senang nak seluk2 mulut anak atas bawah lidah tepi2 gusi smua skali. sy guna 2x tiap hari lepas mandi. memula nak beli yg jenis stick tu, tp sy rasa mahal yg tu dpt sikit je 30pcs gtu.. yang ni dpt 180pcs. mmg jimat n berbaloi beli. mmg makan masa sket nak hilangkan putih tu, tp sy buat je hari2. mmg nampak perubahan dah tak tebal. #baby2bulan #belikatshope

saya cuba semua ni termasuk kain lampin. so far lampin memang yg terbaik cuma baby suka gigit jari, kedua terbaik yg silikon coklat tu. ketiga yg best jenis dlm balang tu. normal lah tak bersih sgt, asal tak tebal dan menganggu baby nak susu kira okay lah tu.

2y trước

thank u info mommy🤗

lidah baby saya bersih sndiri trutama lepas menyusu badan. tp apa² pun mummy boleh try yg silikon. basahkan guna air suam. kalau guna lampin pun, boleh. basahkan sikit guna air suam dulu.

Kalau umur 3 bulan kebawah, normal. Tak perlu risau berlebihan. Usus bayi belum kuat, kadang2 terover feed. Pastikan sentiasa tepuk2 belakang bayi selepas menyusu.

2y trước

okay mommy thank u info🤗

dulu I guna lapin je basahkan, kmudian sapu lidah baby

2y trước

normal kah x brapa nak hilang putih tu moms